24 de gener. Dia de l'advocada i l'advocat amenaçat

Aquest 24 de gener es compleixen 35 anys de l’assassinat dels advocats d’Atocha per la qual cosa l’ACDDH junt amb altres organitzacions d’advocats com l’Associació d’advocats europeus Demòcrates (AED),l’Associació Europea de Abogados por la Democracia y los Derechos Humanos en el mundo (ELDH) y el Instituto de derechos humanos de los Abogados Europeos (IDHAE) hem escollit aquesta data per denunciar les  persecucions que pateixen els advocats i les advocades al mon per l’exercici de la seva feina.

Aquest any donarem a conèixer la delicada situació en que es troben algunes persones que exerceixen l’advocacia a Turquia. L’any 2011 va acabar amb la detenció en un sol dia de 50 advocades i advocats turcs i kurds, alguns dels quals encara resten a la presó.
El dia 24, advocades i advocats a tota Europa es concentraran davant les ambaixades i consolats turcs per demanar a les autoritats d’aquest país que respectin els drets humans. Nosaltres ens concentrarem a les 14 hores a les portes del consolat turc a Barcelona vestits amb toga. A la tarda, a les 19 hores hem organitzat junt amb el Col·legi de Periodistes una taula rodona en la que comptarem amb la presència de un periodista d’investigació turc i un advocat defensor que intervé en un dels macro judicis que es celebren actualment al Kurdistan nord-occidental.

Aquí podeu veure el programa complet:

DIA DE L’ADVOCADA I L’ADVOCAT AMENAÇATS
24 de gener de 2012

14 hores: Concentració

Concentració vestits amb la toga
Lliurament de petició al cònsol de Turquia

Lloc: Consolat de Turquia a Barcelona
Passeig de Gràcia, 7, Barcelona

19 hores: Taula Rodona
Dues professions de risc: La situació del periodisme i l’advocacia a Turquia

Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya Rambla Catalunya, 10, pral.,
Barcelona

Presentació
Alícia Oliver Rojo, presidenta de la comissió de Periodisme solidari

Llibertat d’expressió i informació: El periodista emmordassat Ulus Atayurt,
periodista de la revista turca d’investigació “Express”

Vulneracions del dret a la defensa
Selcuk Kozagacli, advocat en el cas Unió de Comunitats del Kurdistan

Modera el col·loqui Marion Hohn Abad, presidenta de l’Associació Catalana per a la
Defensa dels Drets Humans

L’acte comptarà amb traducció consecutiva de l’anglès i del turc