L’ACDDH exerceix l’acusació popular contra quatre agents dels Mossos d’Esquadra per maltractaments a la comissaria de Les Corts

L’ACDDH va exercir l’acusació popular contra quatre agents dels Mossos d’Esquadra per presumptes delictes de tortura, falsedat documental i faltes de lesions.

Els fets van succeir a l’abril del 2007 a la comissaria de Les Corts dels Mossos d’Esquadra i van ser enregistrats en vídeo per càmeres ocultes. Les imatges van sortir publicades als mitjans de comunicació i van tenir un gran impacte mediàtic.

El judici es va celebrar al desembre de 2011 i el 30 de març de 2012 es va dictar sentència per la qual es va condemnar a una de les agents dels mossos d’esquadra a una falta de maltractament d’obra a la pena de 450 euros de multa.

La sentència va ser recorreguda davant el Tribunal Suprem el qual ha estimat parcialment el recurs i ha considerat que la bufetada no només suposa un maltractament, sinó també una vexació injusta, perquè l’agent estava en una posició de superioritat i és una funcionària pública.

El Tribunal Suprem finalment condemna a l’agent dels mossos d’esquadra  a 600 euros de multa i 500 euros d’indemnització per una falta de vexació injusta.