24 de gener dia de l’advocada i l’advocat amenaçat

El 24 de gener es commemora l’assassinat dels advocats d’Atocha, per la qual cosa l’Associació d’Advocats Europeus Demòcrates (AED) – de la qual l’ACDDH en forma part – i l’Associació Europea d’Advocats per la Democràcia i els Drets Humans (ELDH) han escollit aquesta data per denunciar les persecucions que pateixen els advocats i les advocades al mon per l’exercici de la seva feina.

Aquest any donarem a conèixer la situació en que es troben algunes persones que exerceixen l’advocacia al país basc, per la qual cosa hem organitzat la “Jornada Europea de l’Advocat amenaçat. El cas dels Advocats del País Basc” que celebrarem el proper dijous 24 de gener a les 19 hores a la Sala 1 del Centre de Formació de l’Il·lustre Col·legi d’advocats de Barcelona (C. Mallorca, 283).

Aqui us podeu descarregar la petició dels advocats europeus: els advocats bascos a Espanya han de poder exercir lliurement les seves funcions professionals.

Aqui podeu veure l’Informe sobre els advocats bascos amenaçats de octubre de 2012.