Judici a nou funcionaris de la Presó de Quatre Camins acusats de tortures

Avui dia 6 de maig ha començat el judici contra nou funcionaris de la presó de Quatre Camins acusats de tortures, lesions, i omissió del deure d’evitar la comissió de un delicte.  

Els fets es remunten a l’1 de maig del 2004, quan,  després del motí que van protagonitzar alguns interns a la presó  el dia anterior, els funcionaris van agredir a trenta dels presos que van considerar instigadors. Després d’aquests fets, deu presos que van patir tortures, van denunciar als funcionaris de la presó.

 L’ACDDH exerceix  igualment l’acusació popular contra  nou funcionaris de la presó acusats de sis delictes de tortures, tres delictes d’omissió del deure d’evitar la comissió de un delicte i quatre faltes de lesions.

Aquí podeu llegir l’escrit acusació ACDDH  i la interlocutòria d’apertura a judici oral dictada pel Jutjat d’Instrucción nº3 de Granollers el 9 de febrer de 2009.