Dignitat democràtica, banalització del nazisme i discurs de l’odi

Presentació pública del Manifest

La Fundació Catalunya Fons, l’Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans i la Comissió de la Dignitat van presentar el passat dijous, 10 d’octubre, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Manifest per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme i el Discurs de l’Odi i les actuacions ciutadanes, administratives i judicials que se’n deriven.

Fundacio_catalunyaacddhlogo

El manifest ha estat impulsat per la Fundació Catalunya Fons, l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans i la Comissió de la Dignitat i compta amb l’adhesió de 20 entitats: Acció Cultural del País Valencià; Amical de Mauthausen; Ara o mai; CADCI; CAL; Catalunya diu prou; CCOO de Catalunya; CGT; CIEMEN; Comissió de Defensa de l’ICAB; Fundació Congrés de Cultura Catalana; Institut d’Estudis Catalans; Intersindical-CSC; La Xarxa; Obra Cultural Balear; Plataforma pel Dret a Decidir; SOS Racisme, Plataforma per la Llengua; UGT Catalunya i USTEC.

Fruit de la iniciativa ha estat també un Protocol d’actuació davant l’ús del terme nazi com a insult per tal d’actuar i obtenir una resposta jurídica als atacs contra Catalunya i els catalans.

Podeu llegir cròniques de la presentació del Manifest i del Protocol d’actuació:

Diari Ara

Setmanari Directa

Setmanari El Triangle

Agència Europa Press

Diari El Punt-Avui