Commemoració del Dia de l'Advocat Amenaçat

Commemoració del Dia de l’Advocat Amenaçat

El dia 24 de gener de 2001big_eng-page-00114, l’ACDDH recorda la situació dels advocats a Colòmbia

Des de 2010, tres associacions d’advocats d’àmbit internacional cel·lebren la Jornada de l’Advocat Amenaçat. L’Associació d’Advocats Europeus Demòcrates (AED), a la qual pertany també l’ACDDH; l’Associació Europea dels Juristes per la Democràcia i els Drets Humans al Món (ELDH) i  l’Observatori mundial sobre el dret de defensa i les amenaces contra els advocats. L’objectiu del Dia de l’Advocat Amenaçat és dirigir una vegada a l’any l’atenció internacional cap als assassinats, persecucions o amenaces que reben els  advocats a tot el món en l’exercici de la seva professió. Aquest any la jornada centra la seva atenció sobre Colòmbia. Podeu trobar aquí informació detallada.

A Barcelona, l’ACDDH convoca una concentració togada davant el Consolat de Colòmbia el proper dia 24 de gener a les 13 hores, carrer Pau Claris 102 (entre Gran Via i Diputació).