#StopTaser

#StopTaser

L’ACDDH hi és present a la campanya per la prohibició de les pistoles elèctriques

La campanya #StopTaser ha estat presentada el 12 de febrer a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona. L’ACDDH s’ha adherit a la campanya i hi mostra la seva preocupació davant les informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre la possibilitat d’incorporar l’ús de les pistoles elèctriques “Taser” per part d’algunes unitats de Mossos d’Esquadra. També és conegut que diverses policies locals d’arreu de l’Estat Espanyol compten amb aquest tipus d’armes. En concret, a Catalunya entre 30 i 50 cossos de policia local en disposen.

Les pistoles Taser són armes paralitzants que descarreguen electricitat sobre la persona per a immobilitzar-la momentàniament. Des de l’any 2000 s’està generalitzant el seu ús als cossos policials de molts països, tant de la policia d’ordre públic com dels funcionaris encarregats de la custòdia de persones privades de llibertat així com per efectius militars.

L’ACDDH exigeix les autoritats competents la prohibició d’incorporar i utilitzar pistoles elèctriques “Taser” per part de tots els cossos policials, així com altres funcionaris encarregats de la custòdia de persones privades de llibertat; la retirada immediata d’aquestes armes per part d’aquells cossos policials que en l’actualitat les tinguin incorporades en les seves dotacions armamentístiques.

Aquest és un recull de premsa sobre la presentació de la campanya:

 https://www.diagonalperiodico.net/libertades/25658-50-organizaciones-civiles-exigen-la-prohibicion-pistolas-taser.html

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/02/10/catalunya/1423580099_473347.html

http://www.europapress.es/catalunya/noticia-mas-40-entidades-piden-erradicar-pistolas-taser-evitar-mossos-implante-20150212122856.html

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/entidades-piden-erradicar-para-siempre-las-pistolas-electricas-catalunya-3932247

https://directa.cat/volem-que-taser-es-prohibeixin-des-del-parlament-abans-que-mossos-comencin-fer-servir

stop taser