El dret de visita dels presos, en perill a Catalunya

El dret de visita dels presos, en perill a Catalunya

Visites vetades per la Direcció General de Serveis Penitenciaris

L’ACDDH, com associació membre de la Coordinadora Estatal per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura denúncia i condemna la prohibició a visitar persones privades de llibertat que està aplicant la DGSP. Iñaki Rivera Beiras, Professor de Dret Penal i Director de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la UB i Jorge del Cura, Portaveu de la Coordinadora i membre del Centre de Documentació contra la tortura, han vist en les últimes setmanes la Direcció General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya ha vetat que puguin realitzar comunicacions ordinàries amb persones preses. Amb motiu de la preocupació per l’estat de salut i la situació de José Antúnez Becerra, pres que porta en vaga de fam des del passat 23 de Gener de 2015 per denunciar la existència de penes perpètues encobertes, la Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura ha conegut que dos dels seus membres, els quals tenen una àmplia trajectòria en la defensa dels Drets Humans, tenen prohibides les comunicacions ordinàries amb aquest pres.

En el cas d’Iñaki Rivera Beiras, el qual ha dirigit diverses investigacions sobre la situació a les presons catalanes, la Coordinadora ha tingut coneixement que el mateix més té vetada les comunicacions ordinàries amb qualsevol persona presa a les presons de tota Catalunya.
Organismes internacionals, com ara, The European Prison Observatory, han denunciat aquests fets i exigeixen la Generalitat de Catalunya a “complir la legislació vigent
La Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura ha publicat un comunicat que l’ACDDH subscriu.