Confirmada la condemna als funcionaris de Quatre Camins

Confirmada la condemna als funcionaris de Quatre Camins

El Tribunal Suprem rebutja els recursos dels condemnats per l’Audiència Provincial de Barcelona

El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de 3,5 anys de presó i 14 anys d’inhabilitació, a més d’una multa de 1.000, euros a l’ex sotsdirector mèdic de la presó de Quatre Camins per les agressions a reclusos després del motí que va tenir lloc el 30 d’abril 2004, quan un grup de funcionaris va agredir a alguns presos que eren traslladats a altres centres penitenciaris.

El TS ha desestimat íntegrament els recursos a la sentència de l’Audiència de Barcelona, interposats pels condemnats, entre els quals també hi ha cinc funcionaris de presons més que hauran de complir penes d’entre quatre mesos i un any per atemptat contra la integritat moral i faltes de lesions.

L’acusació popular en aquest procediment va ser ostentada per l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, que va defensar la condemna dels fets durant la instrucció i el judici oral.

Els fets es remunten al 30 d’abril de 2004, quan un grup d’interns van protagonitzar un motí al centre penitenciari de Quatre Camins, a La Roca del Vallès.

Com a conseqüència d’aquests fets, es va acordar el trasllat d’alguns dels presos que havien intervingut en el motí. Va ser durant aquest trasllat, de 56 presos, quan un grup de funcionaris de presons va agredir a diversos presos, formant un passadís i copejant a més d’insultar-los.

A l’exsubdirector mèdic se li atribueix l’agressió de set presos i tal com marca la sentència de l’Audiència, “mitjançant cops de puny” i fins i tot en alguns casos utilitzant una defensa de goma.

Aquest és el text original de la decisió del Tribunal Suprem:

“Fallo: Que debemos DESESTIMAR y DESETIMAMOS (sic) el recurso de la acusación particular con expresa imposición de costas y pérdidda (sic) del depósito. Se DESESTIMA igualmente los motivos de los demás acusados, respecto de los recursos interpuestos por XMR, TMA, JARV, JJM, YMS, RJSM Y VGE, contra sentencia dictada por la Audiencia Provincial, de Barcelona, Sección Quinta (rollo de Sala nº 73/11), que les condenó por Delitos de atentado contra la integridad moral y falta de lesiones, con expresa imposición de las costas del presente recurso.”

4caminsFotografia: www.lavanguardia.com