Rebuig i indignació per l'assassinat d'en Tahir Elçi

Rebuig i indignació per l’assassinat d’en Tahir Elçi

Abatut a trets en ple carrer durant una roda de premsa

La mort de Tahir Elçi, eminent advocat i degà del col·legi d’advocats de Diyarbaquir en circumstàncies dramàtiques al Districte Sud d’Amed (Diyarbakir), constitueix un assassinat polític i un crim contra els drets humans.

L’Associació per a la Defensa dels Drets Humans i Advocats Europeus Demòcrates (AED-EDL) expressen la seva solidaritat amb la seva família, els seus amics, els militants dels drets humans, els advocats i advocades i tots els ciutadans turcs i kurds que han sostingut la seva lluita a Turquia contra la tirania i el terror de l’Estat dirigits a aniquilar els dissidents i amplis sectors de la societat.La llarga trajectòria del degà de Diyarbaquir per a la defensa de la pau i els drets humans fa d’aquest crim un crim contra tots els defensors dels Drets Humans i contra els advocats i advocades compromesos en la lluita per la defensa dels drets humans.

L’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans va convocar una Concentració togada d’advocats i advocades el passat dia 10 de desembre, davant del consolat turc a Barcelona, en protesta per l’assassinat a trets del degà del Col·legi d’Advocats de Diyarbaquir (Turquia), Tahir Elçi. Aquesta concentració va comptar amb el suport de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.
Igualment, l’ACDDH ha enviat una carta formal a l’Embaixador de Turquia a Espanya per exigir l’aclariment dels fets i la reclamació de responsabilitat criminal als autors de l’assassinat.
2015-12-10 13.19.25