Accions judicials i drets de les persones refugiades

Accions judicials i drets de les persones refugiades

Drets de les persones refugiades i accions judicials com a suport de la protesta social

El dilluns 24 d’abril, a les 19:00 hores es celebra a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona un debat entorn a diferents iniciatives judicials arreu d’Europa que tenen com a objectiu lluitar en favor de la defensa del dret d’asil i dels altres drets fonamentals de les persones refugiades. Organitzen la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona, Stop Mare Mortum i l’associació Advocats Europeus Demòcrates, de la qual l’ACDDH és part.

L’objectiu és constatar com les accions judicials que juristes europeus invoquen són determinants i influeixen en el debat públic, alimenten la protesta social i acompanyen procesos de transformació de les condicions de gaudi dels drets d’aquestes persones. Hi participen els següents especialistes:

  • L’Europa fortalesa. Anna Figueras, advocada.
  • La Sentència de 7 de març de 2017 del TJUE, sobre Denegació de visat. Pierre Robert, advocat belga, membre del SAD-AED
  • Accions judicials a l’Estat Francès. Pascale Taelman, advocada i Presidenta AED.
  • La situació dels refugiats/des a l’Estat Grec, Sònia Ros, comunicadora, Stop Mare Mortum.
  • La vulneració dels drets fonamentals dels refugiats/des. Toni Borrell, politòleg Stop Mare Mortum.
  • L’acció judicial en front el Govern espanyol, exigint el compliment dels compromisos de reubicació en el marc de la Unió Europea. Isabel  Baixeras Delclòs, advocada.

Fotografia: Massimo Sestini – World Press Photo 2014