Aïllament penitenciari a debat

Aïllament penitenciari a debat

Acte de presentació de la campanya el 3 de maig

Des de la Coordinadora Catalana per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura (CCPDT) de la qual l’ACDDH forma part, es va llançar fa uns mesos la campanya #21horesaïllament, que pretén aglutinar moltes entitats i col·lectius en contra de l’aïllament penitenciari.

La campanya té com a objectiu pressionar al Grup de Treball que s’està duent a terme actualment a la Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya per debatre la situació dels anomenats “Departaments Especials de Règim Tancat” (DERT per les seves sigles en català) a Catalunya. Aquest grup de treball es va iniciar a instància de la CCPDT arran de l’elevat índex de casos de maltractaments a presos i preses en aquest tipus de departaments i dels recents suïcidis de tres dones preses al mòdul d’aïllament de la presó catalana de Brians 1.

Per tal d’acompanyar tot aquest procés de lluita contra una mesura penitenciària que restringeix durament les condicions de vida dels reclusos, us convidem a visitar el lloc web i a adherir-vos al manifest de la campanya. L’enllaç és el següent: http://21hores.cat/

Properament compareixeran al Parlament de Catalunya, en el marc del Grup de Treball sobre els DERT, el Relator sobre la Tortura de l’ONU, professor Juan Méndez i l’ex president del Comitè Europeu contra la tortura, professor Mauro Palma, per argumentar que la durada excedeix el que preveu la legislació internacional (que estableix un màxim de 15 dies d’aïllament, davant de la normativa espanyola penitenciària que permet aïllaments molt més llargs).

La Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, ​​acollirà a tots dos en una Jornada el dia 3 de maig, en què participaran diverses persones que parlaran de l’experiència d’aïllament, també en primera persona.

L’entrada és lliure.