30 anys d'Advocats Europeus Demòcrates

30 anys d’Advocats Europeus Demòcrates

30è aniversari d’activisme

L’Associació d’Advocats Europeus Demòcrates, AED-EDL celebra 30 anys de treball en defensa dels drets dels ciutadans. Aquesta federació d’advocats europeus, de la qual forma part i és fundadora l’ACDDH, té com a objectiu preservar la independència dels advocats respecte a qualsevol poder, ja sigui polític, social i/o econòmic.

Per celebrar els 30 anys de l’AED, el 16 de setembre es celebra a Berlin una conferencia amb el títol “Advocats a Europa i crisi dels drets fonamentals”, on l’ACDDH participarà de forma activa amb diverses intervencions dirigides a reforçar la lluita jurídica pels drets socials i el dret de defensa a Europa i a enfortir les xarxes de solidaritat entre advocats del continent.

Molt ha canviat des de 1987. Aleshores, la Unió Europea semblava poder proporcionar un espai comú, caracteritzat per la creació d’una llei europea democràtica, moderna i humana. 30 anys després, ens trobem per debatre sobre els canvis a Europa, entre les polítiques d’austeritat i l’emergència de potents moviments nascuts de la societat civil, per compartir les estratègies per defensar els drets fonamentals i la solidaritat amb els nostres col·legues.