L'ACDDH saludem Àgora Judicial, nova associació de jutgesses i jutges

L’ACDDH saludem Àgora Judicial, nova associació de jutgesses i jutges

Des de l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans volem saludar la creació de la nova associació de jutgesses i jutges Àgora Judicial, presentada ahir a Barcelona. Àgora Judicial es constitueix com un espai de reflexió i de treball per la defensa de la legitimitat democràtica del poder judicial, la tutela dels principis democràtics i dels drets i interessos legítims de la ciutadania.

Entre alguns dels objectius que es plantegen hi ha l’aposta de que els jutges i jutgesses coneguin la realitat social existent, la conformació d’una Administració de justícia democràtica i transparent o la defensa de la independència judicial. Per altra banda es mostren preucupats i preucupades per l’actual situació de l’Estat social i democràtic de dret, amb retallades de drets socials i greus restriccions de drets fonamentals i denuncien la judicialització de la política o la politització dels nomenaments dels òrgans que exerceixen la jurisdicció i que són de designació discrecional. Entre altres reivindicacions també posen de manifest la falta d’acompliment de la Carta Europea de les Llengües regionals o minoritàries (CELRM).

Des de l’ACDDH donem la benvinguda a Àgora Judicial alhora que celebrem que des dels diferents àmbits del món jurídic cada cop hi hagi més veus que treballin des d’un punt de vista crític amb l’actual estat de les coses i amb perspectiva de defensa dels drets humans.